Sorsdöntő csatára készül a magyar válogatott a női röplabda Európa-bajnokságon, Bakiban: a németek ellen nyerni kell, hogy életben maradjanak a továbbjutásról szőtt álmok, igaz, nem a csapat kezében van a sorsa. Nagy valószínűséggel Tálas Zsuzsanna nem játszik a mérkőzésen – tudtuk meg Alberto Salomoni szövetségi kapitánytól a magyar idő szerint 11 előtt kezdődő edzést megelőzően.

Időnként jó játékkal, ám mindkét meccsét elveszítette Bakiban a magyar együttes, amely a németek ellen az utolsó csoporttalálkozóra készül. A magyar idő szerint 18.30-kor kezdődő csatában nyernie kell a csapatnak, ráadásul jó volna 3:0-ra vagy 3:1-re győzni, mert nem lenne szabad pontot veszíteni (3:2-es sikernél a vesztes is kap egy pontot).

A mérkőzésen várhatóan nem játszhat Tálas Zsuzsanna, akinek a lengyelek elleni csatában kifordult a bokája (mivel már nem volt cserelehetőség, Alberto Salomoni szövetségi kapitány így nem is tudta lehozni őt). A feladó kihagyta a délelőtti edzést, a bokáját kezelték, s arról beszélt, vélhetően délután eldől, pályára léphet-e, míg az olasz szakember még a tréning előtt jegyezte meg, valószínűleg nem számíthat rá. A hotelben pénteken apróbb balesetet szenvedő Bokorné Liliom Rita csapatkapitány (rányitották a lábára az ajtót, így sérült meg a nagylábujja) végigcsinálta a gyakorlatok nagy részét, az ő szereplése valószínűnek tűnik.

A csapat a meccsnapokon megszokott koreográfia szerint könnyed, átmozgató munkát végzett. A játékosok elszántan, határozottan készültek, a végén a közös tapsból is érezhető volt, a társaság azt teszi délután, amit Salomoni a második fellépésünk után már beharangozott: all-int kell mondani, azaz mindent egy lapra feltéve küzdeni a győzelemért.

A képlet egyszerű, és mégsem az: ha a magyar válogatott kikap, akkor biztosan elbúcsúzik a rájátszásról szövögetett álmaitól, mert a csoport negyedik helyén végez. Amennyiben nyer, akkor meg kell várni a hétfői Azerbajdzsán–Németország mérkőzés eredményét. Valamelyest furcsa, hogy így elhúzzák a csoportkör lebonyolítását: ennek az az oka, hogy az A és a C jelű négyes meccseit is a National Gymnastics Arenában játsszák, s mivel három összecsapás fér bele egy napi programba, mindkét kvartett küzdelmei hétfőn zárulnak le.

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT (Baki)

16.00: Azerbajdzsán–Lengyelország
18.30: Németország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
B-CSOPORT (Tbiliszi)
15.00: Grúzia–Fehéroroszország
18.00: Horvátország–Olaszország
C-CSOPORT (Baki)
13.30: Bulgária–Törökország
D-CSOPORT (Ganja)
15.00: Belgium–Szerbia
18.00: Csehország–Hollandia

Az állás: 1. Lengyelország 2 nyert meccs (5 pont), 2. Azerbajdzsán (1 meccs) 1 (3), 3. Németország (1) 0 (1), 4. Magyarország 0 (0)
Elsőként a több nyert meccs határozza meg a sorrendet, utána a „rangsoroló pontszámítás” jön. Ebben a 3:0 és a 3:1-es győzelem 3 pontot ér, a 3:2-es siker 2 pontot jelent. A 2:3-as vereség 1 pontot jelent, míg a 1:3 és a 0:3 0 pontot ér.

forrás: nemzetisport

Hozzászólások