Egymás után nyolcadszor jutott be az NB I döntőjébe a Vasas Óbuda női röplabdacsapata. A fővárosiak az elődöntő negyedik mérkőzésén a Fatum Nyíregyháza otthonában győztek 3:1 arányban, ezzel 3–1-re megnyerték a két együttes párharcát. A fináléban a címvédő Linamar-Békéscsaba lesz a piros-kékek ellenfele.

A nagy érdeklődéssel kísért elődöntő első két mérkőzése után 1–1 volt az állás, majd a harmadik összecsapást magabiztosan, 3:0 arányban megnyerte a Vasas. A fővárosiak ezek után a szabolcsi megyeszékhelyen is jól kezdtek, és a nyitó szettben mindössze 16 pontot engedélyeztek ellenfelüknek.

A térfélcsere után magára talált és egyenlített a Fatum. A harmadik játékrészben hatásosan nyitottak a Vasas játékosai, a házigazda pedig nem találta az ellenszert. A Nyíregyháza dicsérete, hogy kimászott a gödörből, és az izgalmas negyedik játszma sorsa csak 24:24 után dőlt el – a Jókay-együttes javára.
Ahogy az elmúlt három évben, most is a Békéscsaba és Vasas küzd meg az aranyéremért.

NŐI RÖPLABDA NB I
FATUM NYÍREGYHÁZA–VASAS ÓBUDA 1:3 (–16, 23, –11, –24)
Nyíregyháza, 400
néző. Vezette: Tillmann, Adler.
NYÍREGYHÁZA: G. Francesco 3, Váldez 19, Vacsi 8, Villám 13, Fernandez 4, Kalotai 3. Csere: Szombathelyi Sz. (liberó), Andrejkovics 1, Tóth F., Sitku, Leidgeb 1, Kundrák.Vezetőedző: Horváth András
VASAS ÓBUDA: Kountoura 5, Török 12, Hardy 13, Rountree 12, Sklar 17, Pekárik 6. Csere: Lévai (liberó), Kiss G., Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Vasas Óbuda javára.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Nagyon hullámzó volt a játékunk, ezért nem sikerült nyernünk. Vasárnaptól a bronzéremért szállunk harcba.
Jókay Zoltán: – Az első két mérkőzésen még döcögött a szekér, aztán rátaláltunk a megfelelő útra és játékra. Ma az első játszmában nagyon szépen játszottunk, aztán hagytuk egyenlíteni a Nyíregyházát. A harmadik szettben összeszedettebben röplabdáztunk, a végén jól küzdöttünk. Ami a célunk volt a szezon előtt, azt teljesítettük. Most feldolgozzuk a történteket, és következhet a döntő!

Hozzászólások