A magyar válogatott 29–26-ra kikapott az olimpiai ezüstérmes franciáktól a németországi női kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében, így számára véget ért a torna.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 26–29 (11–14)
Lipcse, 1385
néző. V: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak)
Részletes jegyzőkönyv hamarosan!

TOVÁBBI PROGRAM ÉS EREDMÉNYEK
December 10. (vasárnap)
Szerbia–Montenegró 29–31
(9–14)
20.30, Magdeburg: Dánia–Németország
20.30, Lipcse: Svédország–Szlovénia

December 11. (hétfő)
17.30, Magdeburg: 
Oroszország–Dél-Korea
17.30, Lipcse: Románia–Csehország
20.30, Magdeburg: Japán–Hollandia
20.30, Lipcse: Spanyolország–Norvégia

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Miután a franciák a csoportkör nyitányán meglepetésre kikaptak a szlovénoktól, majd később ikszeltek a spanyolokkal, elbukták az első helyet az A jelű hatosban, így aztán a B-csoport harmadik helyén záró mieinkre a legutóbbi olimpia ezüstérmese várt a nyolcaddöntőben.

Azt nem állítanánk, hogy az egész várost megmozgatta a női kézilabda-vb, a meccsünk alatt inkább csak a két hosszanti oldalon, foltokban ültek szurkolók a 6500 néző befogadásra alkalmas Arena Leipzigben. A találkozót Tóth Gabriella mellett a helyszínen tekintette meg Tomori Zsuzsanna is.

A csehek elleni mérkőzést kihagyó Görbicz Anita ígéretéhez híven ott volt a pályán, Szekeres Klára helyett jött be támadni. Klivinyi Kinga mellett Szucsánszki Zita szerepelt a másik átlövő helyén az elején. A franciák kezdtek jobban, Camille Ayglon révén hamar kétgólos előnybe kerültek, a mieink ráadásul kettős emberelőnyben hetest rontottak.

Ezzel együtt meglett volna az esély a két perc alatt az egyenlítésre, azonban több próbálkozásunkba is hiba csúszott, a pontosabb franciák viszont utána 6–2-re elléptek. Nagyon kellett a csereként beálló Kovacsics Anikó gólja. Kim Rasmussen a 13. perc végén kért időt, majd Szöllősi-Zácsik Szandrát és Kovács Annát is beküldte, ám átlövésből utána sem javult a teljesítményünk. Bíró Blanka azonban több, szélről leadott lövést hárított, amelyekből indulva feljöttünk egyre. Az indítások azonban nem mindig voltak voltak pontosak, pedig újra könnyedén egalizálhattunk volna.

Ehelyett mínusz háromról kellett zárkóznunk, ráadásul Szekerest a 19. percben már másodszor állították ki. Bíró sorozatban szállította a nagy védéseket, és Kovacsics Anikó harmadik góljával a 24. percben végre utolértük a franciákat (9–9). Olivier Krumbholz azonnal meg is nyomta a piros gombot.

Allison Pineau és a siófoki Estelle Nze Minko jött be az ellenfélnél, de a keresztbesodródó Alexandra Lacrabere is sok gondot okozott. Ismét nagyot küzdöttünk, és emberhátrányban egyenlíteni tudtunk. „Harcoljatok!” – kiabálták a magyar szurkolók. A szünet előtti percek viszont a franciáknak sikerültek jobban, 11–11 után 14–11-re alakították az állást, így folytatódhatott az idegőrlő futás az eredmény után.

A franciáknál Amandine Leynaud-t Cléopatre Darleux váltotta a kapuban. Sajnos támadásban megint kimaradtak a lehetőségeink, így ahelyett, hogy feljöttünk volna egyre, négy lett a különbség. Már a harmadik hetesünket rontottuk el, amikor 21–17-es francia vezetésnél Rasmussen időt kért.

A franciák sorozatban átlőtték a falunkat, míg mi többször elmértük az irányzékot. Bíró helyett Janurik Kinga érkezett a meccs utolsó negyedére. A franciák egyre magabiztosabbakká váltak, az idő pedig vészesen fogyott. Hat perccel a vége előtt, ötgólos hátrányban átálltunk a hétemberes támadásokra, amelekyből jöttek a gólok Lukács Viktória révén, de közben hátul is mindig kaptunk. Krumbholz csapata végül 29–26-ra győzött.

Rasmussen úgy nyilatkozott a nyolcaddöntő előtt, hogy ha legjobbunkat hozzuk, meglehet a továbbjutás – ha csak a három hetes bemegy, már szorosabb lett volna a találkozó, de ezen kívül is sok volt a pontatlanság. A mieink számára ezzel véget ért a vb, nem lett meg a remélt nyolc közé jutás, míg a franciákra a szerbeket két góllal legyőző Montenegró vár a negyeddöntőben.

forrás: nemzetisport

Hozzászólások